Pages

20 Kasım 2012 Salı

Sarımsaklı ve Kekikli Ekmek

Bu ekmeği o kadar çok seviyorum ki, sizler de denerseniz bayılacaksınız. Hem doyurucu, hem de nefis oluyor. Çay saatlerinde ikram edebilirsiniz. Bu tarifi www.lezzet.com.tr den aldım.


Sarımsaklı ve kekikli ekmek malzemeleri
       4 su bardağı un
       1 paket instant maya
       Yarım su bardağı ılık su
       Yarım su bardağı ılık süt
       Yarım çay bardağı zeytinyağı
       1 yumurta
       1 tatlı kaşığı toz şeker
       1 tatlı kaşığı tuz
       1 diş sarımsak
       2 yemek kaşığı kekik
       2 yemek kaşığı zeytinyağı (ekstra)

Sarımsaklı ve kekikli ekmek: 
Sarımsağı rendeleyip 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile kavurun ve soğumaya bırakın. Un ve mayayı harmanlayın. Su, süt, zeytinyağı, yumurta, şeker, tuz, kekik ve yağlı sarımsağı ekleyip birkaç dakika yoğurun. üzerini örterek 1 saat mayalandırın.
Hamuru tezgaha alıp havasını çıkartarak yoğurun. Yuvarlak şekil vererek yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin. üzerini örterek 35 dakika ılık bir ortamda bekletin.
Tepsiyi 190 dereceye ayarlanmış fırına yerleştirip ekmek kızarıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Sarımsaklı ve kekikli ekmek artık hazır, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder